Zapraszamy na warsztaty serowarskie !!!

Serdecznie zapraszamy na mini-warsztaty warzenia serów farmerskich, które odbędą się 13 stycznia o godzinie 15.00.
Na spotkaniu nauczymy się podstawowych zasad warzenia serów podpuszczkowych ,kwasowych oraz zwarowych .Zrobimy ser typu korycińskiego ,powiemy o tym jak wytwarzać twaróg i przygotujemy ricottę z serwatki .Omówimy jaki sprzęt jest potrzebny by samemu we własnej kuchni wytwarzać ser ,jakie mleko wybrać i jak je przygotować by ser był udany. Krok po kroku przedstawimy proces technologiczny , w którym będziecie Państwo mogli aktywnie uczestniczyć i obserwować jak z mleka powstaje ser.
Warsztaty w formie prezentacji poprowadzi Anna Cwill-Rafalik z Rancho Pogorzała -Kozie Specjały . Anna jest wyspecjalizowana w wytwarzaniu sera koziego , a jej specjały cieszą się ogromnym powodzeniem 🙂
Cena za osobę to 50 zł . Czas trwania to około 3 -4 godziny.
Chętnych proszę o zgłaszanie się na FB bądź telefonicznie na nr 665-323-430.